odpadni les

Les kot stranski proizvodni odpadek lahko nastane v različnih industrijskih obratih, od mizarskih delavnic, žag, tesarstev in proizvajalcev pohištva do lesne industrije.

Industrijski reciklažni stroji Robust Reuser pomagajo zmanjšati količino lesnih odpadkov, ki jih je treba odstraniti, ter olajšajo shranjevanje in prevoz. Masivni les, mehak les, OSB, MDF, vezane plošče, furnir ali palete, očelki, lubje – naši zanesljivi stroji za drobljenje lesa zagotavljajo, da se vaši lesni odpadki učinkovito in ekonomično reciklirajo.

rezultat recikliranja

Rezultat recikliranja so homogeni lesni sekanci, ki so idealni za briketiranje ali služijo kot ogrevalni energent v termični obdelavi. Z nadaljnjimi procesi mletja se lahko pridobi tudi osnova za peletiranje.

Ne glede na to, ali potrebujete kompakten sistem ali izjemno zmogljiv posamezen drobilnik lesa – vedno imamo primerno rešitev na voljo.

Proces

Počisti filtre

MATERIALI, KI SO LAHKO OBDELANI

  • odpadne palete

    Odpadne palete, ki so pogost pojav v številnih industrijah, predstavljajo pomemben izziv v smislu okoljske trajnosti in učinkovitega ravnanja z viri. Kljub svoji vsakdanji prisotnosti se premalo pozornosti posveča pomembnosti zmanjševanja odpadnih palet in izkoristka njihovega potenciala za pridobivanje energije.

  • LESNI ODREZKI

    Lesni odrezki so majhni kosi lesa, ki nastanejo kot stranski produkt pri obdelavi lesa tako v mizarski kot tudi v žagarski industriji. Lesni odrezki se lahko uporabljajo za različne namene, na primer za izdelavo sekancev za gorivo, za lesno biomaso, kompostiranje ali druge namene, odvisno od specifičnih potreb in možnosti recikliranja

  • MASIVEN LES

    Masiven odpadni les so različno veliki kosi lesa, ki so rezultat obdelave lesa ali pa so nastali kot stranski produkt v različnih industrijskih procesih, kot je na primer žaganje ali obdelava lesa v mizarstvu ali v proizvodnji pohištva. Ti odpadki so običajno precej veliki in težki ter lahko vključujejo večje kose lesa, ki niso primerni za nadaljnjo obdelavo v prvotni industriji, v kateri so nastali. Masisven odpadni les se pogosto reciklira ali uporablja za proizvodnjo lesnih goriv, lesnih sekancev.

  • lubje

    Lubje je zunanji del debla drevesa, ki ga sestavljajo plasti tkiva, ki ščitijo notranje dele drevesa. Lubje ima različne debeline in teksture glede na vrsto drevesa. Funkcije lubja vključujejo zaščito drevesa pred zunanjimi vplivi, regulacijo prenosa vode in hranil ter mehansko podporo. Odpadno lubje je primerno za izdelavo lesnih sekancev.

  • KONSTRUKCIJSKI LES

    Konstrukcijski les je vrsta lesa, ki se uporablja za gradnjo različnih konstrukcij, kot so hiše, mostovi, nadstreški, pohištvo in druge stavbe ali strukture. Ta vrsta lesa je običajno izbrana zaradi svoje trdnosti, stabilnosti in sposobnosti, da zadrži obremenitve, ki nastanejo zaradi teže stavbe ali drugih dejavnikov. Konstrukcijski les je pogosto obdelan in pripravljen za uporabo v gradbenih projektih ter lahko vključuje različne vrste lesa, kot so smreka, jelka, bor, hrast,

referenčni objekti

Podjetje Paleta Plus d.o.o. iz Bosne in Hercegovine se ukvarja s proizvodnjo palet. Njihovo željo po ekonomičnem drobljenju ostankov poškodovanih palet, za namene pridobivanja sekancev za ogrevanje, smo pretvorili v realnost z drobilnikom Robust Reuser SD 600.

TRAJNOST JEMLJEMO RESNO!

Trajnostni razvoj omogoča prehod na bolj zelen način življenja, hkrati pa se osredotoča na problematiko izčrpavanja naravnih virov in onesnaževanje okolja. Blagovna znamka Robust se s svojo trajnostno strategijo močno zavzema za premike, ki so potrebni za razogljičenje organizacij in širše družbe.

Izvedite več

MI SMO ROBUST!

Robust smo ljudje, ki delamo prihodnost bolj zeleno. Zavzeto, predano, brezkompromisno se z našimi uporabniki borimo za lepši in boljši jutri. Naša vztrajnost in uporniški duh je izrazit, a smo mirni in preudarni. Izžarevamo strast. Izzive preoblikujemo v rešitve.

Izvedite več

PREOSTALI MATERIALI